Renault Master Arıza Lambaları Anlamı | Master Gösterge Ekranı Uyarı ve İkaz İşaretleri Anlamları

Fransız Renault’un Minivan-Panelvan modeli olan Renault Master arıza lambaları nedir? Master gösterge ekranı işaretleri ne anlama geliyor. Reno Master arıza ışıkları, uyarı ve ikaz lambaları neden yanar ve nasıl söndürülür gibi sıkça sorulan sorulara yanıt arayacağız.

Renault Master
Renault Master

Otomobil üretimi ile bilinen Renault, hafif ticari, kamyon, kamyonet ve çekici tır gibi ticari araç üretiminde de piyasada söz sahibidir. Ülkemizde de üretilen ticari araçlar dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. 1980 yılından günümüze kadar üretimi yapılmaya devam eden Renault Master ticari araçları servis taşımacılığı, nakliye işleri ve diğer sektörlere ait işlerde görebiliyoruz. Van olarak bilinen sınıfın öncülerinden olan Renault Master araçlar, Avrupa’da Vauxhall Movana ismi ile satılıyor. Yük alanının genişliği, yüksekliği ve uzun dingil mesafesi ile ticari araç ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını fazlası ile karşılayan bir araç modeli olarak biliniyor.

Renault Master Gösterge Paneli Uyarı ve İkaz İşaretleri
Renault Master Gösterge Paneli Uyarı ve İkaz İşaretleri

İlginizi Çekebilir: Ford Transit Arıza Lambaları

4. nesli 2024 yılında satışa sunulan Reno Master’ın, 2.0, dCİ (6 m3), 2.2 dCi (8 m3), 2.2 dCi (10.8 m3), 2.3 dCi L1H1 (8 m3), 2.3 dCi L1H2 (9 m3), 2.3 dCi L2H2 (11 m3), 2.3 dCi L3H2 (13 m3), 2.3 dCi L4H2 (15 m3), 2.3 dCi L4H3, 2.5 D (8 m3), 2.5 D (10 m3), 2.5 dCi (6 m3), 2.5 dCi (8 m3), 2.5 dCi (9.1 m3), 2.5 dCi (10.8 m3), 2.5 dCi (10 m3),  2.5 dCi (12.6 m3) motor hacmi ve yükleme alanı sunmaktadır.

Renault Master Gösterge Tablosu
Renault Master Gösterge Tablosu

Yakıt kullanımı oldukça düşüktür. Yürüyen aksamı engebeli ve zor koşullara dayanıklı olduğu için kırsak kesimde bile tercih sebebi olabiliyor. Yaygın yedek parça ve servis hizmeti veren Renault bünyesinde satışı yapılan Renault Master, istiap haddi aşılmadığı sürece uzun yıllar kullanıma uygun bir ticari araç özeliklerine sahip görünüyor.

Renault Master İçi
Renault Master İçi

Master modeli ticari araç ile ilgili kısa bilgiler aktardıktan sonra yazımızın ana konusu olan Renault Master arıza lambaları ne işe yarar? Reno Master ticari araç gösterge ekranında yana uyarı ve ikaz ışıkları nedir ve ne anlama geliyor? Renault Master gösterge işaretleri neden yanar ve nasıl söndürülür sorularının cevabına geçelim.

Renault Master Gösterge Ekranı
Renault Master Gösterge Ekranı

İçindekiler

Renault Master Arıza Lambaları Anlamı | Master Gösterge Ekranı Uyarı ve İkaz İşaretleri Anlamları

Bir çok ticari sektörde kullanılan bir model olduğu görülen Renault Master Minivan ve Panelvan araçların gösterge ekranda hata ve arızaları gösteren uyarı, ikaz ışıkları yer alıyor. Model yılı, motor hacmi ve donanım paketlerine göre farklılık gösterebilen bu uyarı lambaları kullanıcıya ciddi derecede yol gösterici oluyor. Gelin hep birlikte Renault Master gösterge arıza lambaları ve uyarı, ikaz ışıklarının ne anlama geldiğine detaylıca bakalım.

1- Renault Master Motor Stop Uyarı Lambası Anlamı

Motor kontrol ünitesi tarafından tespit edilen motor ve bileşenlerindeki arıza sonucu gösterge ekranında kırmızı renkli stop yazısı görülecektir. Bu lamba önemli bir işaret olduğu için kırmızı renkte yanıyor. Renault Master aracınızda bu arıza lambası gösterge ekranında çıkıyorsa acilen araca uygun bir yere çekip motoru durdurmanız gerekiyor. Arızanın ciddiyetine binaen yetkili servisten acil yardım talep etmeniz gerekmektedir.


2- Renault Master Fren Arızası Işığı Anlamı

Otomobilin fren sisteminde meydana gelebilecek sensör arızası, fren merkezleri problemleri, fren hidrolik pompası sorunları ve fren hidrolik yağı eksilmesi gibi ciddi durumlarda gösterge ekranında kullanıcıyı uyarmak için fren arıza ışığı yanar. Renault Master araç yüklü iken fren yapmak daha zor olduğu için aracınızla seyahat halindeyken bu işareti gördüğünüzde aracınızı hemen durdurun ve öncelikle fren hidrolik seviyesini kontrol edin. Aracınıza uygun fren hidrolik sıvısı eklemenize rağmen ekranda fren arıza lambası yanmaya devam ediyor ise aracınızı kontrollü bir şekilde en kısa sürede fren sistemleri tamirinde kalifiye bir servise götürerek gerekli kontrolleri yaptırın.


3- Renault Master Akü Lambası Anlamı

Marş motoru dahil birçok sistem elektrikle çalışıyor. Motor çalıştığında V kayışı motordan güç alarak aracın aküsünü doldurmaya devam eder. Akü bitmiş, v kayışı kopmuş ya da gevşemiş, şarj dinamosunun kömürü bitmiş ya da elektrik aktarma kablolarında bir sorun oluşmuşsa akü şarj olamaz. Bu durumda gösterge panelinde akü şarj lambası yanar. Akü şarj edilmediğinde araç için gerekli olan enerji üretilemeyeceği için en kısa zamanda oto elektrik servisi de başvurarak sorunu tespit ettirmeli ve gerekli tamir işlemlerini istemelisiniz.


4- Renault Master Yağ Lambası Anlamı

Motor hacmine göre Renault Master ticari araçlar yaklaşık olarak 8 litre yağ almaktadır. Motor içerisindeki parçalar yağlama organları tarafından sürekli yağlanmak zorundadır. Motor yağlanmadan da parçalar birbirlerine kilitlenir ve yatak sarması denilen olay gerçekleşir. Gösterge panelinde yağ lambası kontak ilk çevrildiğinde yanar ve motor çalıştıktan 3 saniye kadar sonra kendiliğinden söner.

Aracı kullanırken yağ basınç ışığı yandığını görüyorsanız yağlama sisteminde bir sorun ortaya çıkmış, yağ müşürü arızalanmış, yağ pompası çalışamaz hale gelmiş olabileceği için aracınızı derhal durdurup motoru stop etmeniz gerektiği hatırlatılmaktadır. Motor sorduktan sonra yağ çubuğu çekilir ve yağ seviyesi kontrol edilir, eksiklik varsa uygun motor yağ kullanılarak tamamlanır. Motor yağı olması gereken seviye çıkarılmasına rağmen ekranda yağ basınç lambası yanmaya devam ediyorsa mekanik bir oto servisinden yardım isteyerek yönlendirmeleri doğrultusunda etmek gerekiyor.


5- Master El Freni Çekili Uyarı İşareti Anlamı

Araç park halindeyken özellikle eğimli yollarda şanzımana binen yükü azaltmak için el freni çekilmelidir. Renault Master ticari aracınızın el freni çekili olduğunda gösterge ekranında kırmızı renkli el freni çekili ikaz lambası yanacaktır. El freni sisteminde bir sorun meydana gelmemişse el freni indirildiğinde ekran panelindeki ışık kendiliğinden kaybolacaktır.


6- Renault Master Direksiyon Arıza Lambası Anlamı

Genelde yük taşıyan ve ağırlığı fazla olan ticari araçların direksiyon manevralarını daha kolay sağlamaları için geliştirilen elektrikli direksiyon sistemleri Renault Master ticari araçlarda da bulunmaktadır. Elektrikli hidrolik direksiyon pompası arızası, hidrolik sıvısı eksikliği ve ilgili sensörlerde oluşabilecek herhangi bir problemde direksiyon arıza lambası gösterge ekranından yanacaktır. Elektrikli hidrolik direksiyon pompası arızalı ise kullanıcı zaten rahatsız edici bir sesi direksiyonu sağa ya da sola çevirdiğinde duyuyor olacaktır. Arızanın büyümemesi ve maddi kaybın engellenmesi adına bu işaret panelde görüldüğünde hidrolik seviyesini tamamlamalı ve ışık halen yanmaya devam ediyorsa sorunun çözümü için kalifiye bir mekanik servise gidilmelidir.


7- Renault Master Çarpışma Önleyici Sistem Aktif Sembolü Anlamı

Teknolojinin gelişmesi ile kazaları önlemek adına birçok otomobilde ve ticari araçta çarpışmayı engellemek adına otomatik fren yaptıran bir özellik bulunuyor. Aracın ön tarafında bulunan sensörler tehlike algıladığında çarpışmayı önlemek için araca fren yaptırır ve gösterge ekranında çarpışmayı önleyici fren sistemi aktif ışığı yakılmaktadır. Sesli bir şekilde de ikaz veren bu özellik tehlike geçtiğinde gösterge panelinden otomatik olarak silinecektir.


8- Master Kapı Açık Uyarı Lambası Anlamı

Aracın kapıları açık bir şekilde yolculuğa çıkıldığında trafikte ehli yeni bir durumla karşılaşabilir. Emniyet kemeri de takılı değilse kapılar açıldığında sürücü ya da yolcu araç içinden dışarı fırlayabilir. Aracın kapı sensörleri ya da menteşeleri arızalı değilse gösterge ekranında kapı açık uyarı ışığı görüldüğünde kapılar kontrol edilmeli ve kapandığından emin olunmalıdır.


9- Reno Master Emniyet Kemeri İkaz Lambası Anlamı

Emniyet kemeri doğru bir şekilde takılmadığında ya da hiç kullanılmadan da gösterge halinde emniyet kemeri ikaz lambası yandığı görülür. Çarpışma anında araç içinde alınabilecek darbeleri ve ön camdan yola çıkma gibi istenmeyen olayları önlemek için emniyet kemeri takılmalı ve gösterge ekranından bu uyarı ışığının söndüğünden emin olmak gerekir.


10- Renault Master İngiliz Anahtarı (Servis Bakım) Işığı Anlamı

Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, şanzıman yağı ve diğer parçaların belirli bir periyotta değiştirilmesi motor ve araç için oldukça önem arz etmektedir. Kullanıma bağlı eskiye bilen bu ögeler motor kontrol ünitesi tarafından kilometre ve zaman bazlı ölçülerek bakım zamanı geldiğinde ya da değişiklik gerektiğinde gösterge ekranında İngiliz anahtarı sembolü ile belirtilen servis lambası yakılarak sürücüye hatırlatmada bulunulur. Periyodik bakımı geciktirmek motor ömrünü ve yakıt tasarrufunu etkilediği için ihmal edilmeden en kısa sürede yetkili serviste uygun parçalar kullanılarak yapılmalıdır.


11- Master Airbag Işığı Anlamı

Artık tüm araçlarda airbag denilen hava yastıkları neredeyse standart donanım olarak kullanılıyor. Çarpışma anında kompresör tarafından şişirilerek açılan hava yastıkları alınabilecek darbeleri en az seviyeye indiriyor ve ciddi yaralanmaların önüne geçebiliyor. Hava yastığı sensör arızası, ön gergi makarası sorunları, sensör arızaları ve emniyet kemeri sistemindeki problemlerden dolayı gösterge ekranında airbag özelliğinin çalışmadığına dair airbag lambası görülür. Mümkün olan en kısa sürede airbag sistemlerinde kalifiye bir atölyede soruna çözüm aranmalıdır.


12- Renault Master Yakıt Lambası Anlamı

Renault Master araçların tamamı dizel yakıtla çalışıyor. Yakıt deposundaki motorin şamandıra ile sürekli ölçülür ve yakıtın bitme durumuna yaklaşması halinde gösterge ekranda yakıt lambası yakılarak takviye yakıt alınması sürücüye hatırlatılır. Şamandıra ya da sensör arızası yok ise araca gerekli yakıt alındığında ekran panelindeki yakıt ışığı kendiliğinden silinecektir.


13- Renault Master Dizel Partikül Filtresi (DPF) Tıkalı İşareti Anlamı

Dizel yakıtların havayı daha çok kirlettiği herkesin malumudur. Araç üreticileri bu olumsuzluğu önlemek adına egzoz içerisinde dizel partikül filtresi adı verilen bir sistemle havaya salınacak zararlı gazlara yatmayı hedefler ve daha temiz bir çevre için bu sistemi hemen hemen bütün dizel araçlarda kullanırlar. Sürüş alışkanlıkları ve yoğun trafiklerde dizel partikül filtresi daha çabuk tıkanabiliyor ve gösterge ekranında dizel partikül filtresi (DPF) tıkalı ışığı yanıyor.

Aracı düşük hızda ve yüksek viteste kullanarak rejenerasyon denilen işlem 10 dakika süreyle yapıldığında dizel partikül filtresi çoğunlukla açılabiliyor. Bu işleme yapmanıza rağmen ekranda DPF uyarı sembolünü görüyor iseniz aracı egzoz sistemlerinde uzmanlaşmış bir tamirciye götürerek sistemin manuel olarak temizlenmesini isteyebilirsiniz.


14- Renault Master Motor Arıza Lambası Anlamı

Oksijen sensörü arızası, maf sensörü arızası, yakıt sistemi problemleri, işleme sisteminde oluşan sorunlar gerçekleştiğinde gösterge ekranda motora arıza lambası görebiliyoruz. Motor kontrol ünitesi (ECU) tarafından emisyon parçaları ve sistemin kendilerinde oluşabilecek aksaklıklarda gösterge ekranında sarı renkli motor biçiminde bir ışık yakılması sağlanıyor.

Motor arıza ışığı yanmasının sebepleri olan yukarıda saydığımız nedenlerden ötürü Araç motoru zorlanır ve yakıt sarfiyatı normalden daha fazla olabilir. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için yetkili servise giderek araç beyine bilgisayara bağlanır ve arızalı sistem ya da parça tespit edilir ve aracın onarılması sağlanabilir.


15- Renault Master Ön Isıtma (Kızdırma) Bujisi Arıza Işığı Anlamı

Motorin diğer yakıt cinslerine göre daha çabuk alev aldığı için dizel motorlara sahip araçlar soğuk havalarda daha geç çalışıyordu. Araç tasarımcıları bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak adına sıkıştırılan hava yakıt karışımını kızdırma bujisi adı verilen aletle ısıtarak soğuk havalarda motoru daha çabuk çalıştırmayı başarmıştır. Her silindirde bir tane yer alan ısıtma bujileri arızalandığında gösterge panelinde ısıtma bujisi arıza ışığı yanacaktır. Yetkili bir servise giderek arızalı ön ısıtma bujisi değiştirilirse ekrandaki uyarı lambası sönecektir.


16- Renault Master Lastik Basıncı Düşük Uyarı İşareti Anlamı

Renault Master ticari araçlarda aracın lastik basınçlarını ölçen tekerlek içindeki sensörler herhangi bir tekerdeki lastik basıncı diğerlerinden daha az bir seviyeye iner ya da artarsa sürücüyü uyarır ve ekranda lastik basıncı düşük uyarı ışığı yakılır. Kalibrasyonu doğru olan bir hava tabancası ile tüm lastikler eşit basınca sahip olduklarında ekran panelindeki uyarı sembolü kendiliğinden kaybolur.


17 -Renault Master ABS Arıza Lambası Anlamı

Hem aracın ağırlığı hem de taşıdığı yükün ağırlığı sebebiyle Renault Master ticari araçlarda fren yapmak bazı durumlarda zorlaşabiliyor. Kızaklamayı önleyici fren sistemi olarak bilinen ABS özelliği, ani fren yapıldığında sürücünün direksiyon kontrolünü arttırmak ve aracın kızartılmasını engellemek için devreye girmektedir. ABS modülü arızası, hız sensörü sorunları, fren hidrolik yağı eksikliği ve ilgili sensörlerde oluşabilecek algılama hatalarında gösterge ekranında ABS arıza lambası yandığı görülüyor.

Özellikle araç yüklü haldeyken bu arıza ışığı yanması kullanıcı için büyük risk teşkil ediyor. Bu sebeple aracınızın göstergesinde ABS ışığı yandığını görüyorsanız fren mekanizmaları tamiri konusunda Ehil bir atölye giderek bütün ABS sistemini gözden geçirmeniz ve tamir yapılması gereken parça ya da bileşenlerin onarılmasını istemelisiniz.


18- Master ESC Lambası Anlamı

Araçla hızlı bir şekilde ilerlerken ani viraja girilince ya da kuvvetli rüzgar esince Renault Master araçlar savrulabilir ya da yoldan çıkabilir. Bu gibi olumsuz koşullarda lastiklere ekstra güç vererek araca ABS ile bitiren yaptıran ESC sistemi fren mekanizmasının önemli parçaları arasında yer alıyor. Bu gibi tehlikeli bir durumla karşılaşıldığında ESC özelliği otomatik olarak devreye girer ve ekran panelinde kayan araba figüründe ESC ışığı yanar.

Tehlikeli durum geçip araç normal sürüşe döndüğünde ekrandan ESC lambası kaybolur. Fakat ESC sistem arızaları ve sürücünün ESC sistemini manuel olarak devre dışı bıraktığı durumlarda gösterge panelinde ESC OFF yazısı motor kontrol ünitesi tarafından sürücüyü bilgilendirme amaçlı gösterilir.


19- Reno Master Yandan Esen Rüzgar Uyarı Lambası Anlamı

Binek taşıtlara göre daha yüksek olan ve daha uzun şaseye sahip olan Renault Master ticari araçlar kuvvetli Esen rüzgarlarda savrulup devrilebilme riski taşıyor. Aracın ilgili sensörleri rüzgarı algıladığında ESC sistemini fren yapmak için devreye alır ve ihtiyacı olmayan tekerdeki gücü ihtiyacı olan bir kere aktararak bir rüzgar etkisini azaltmayı hedefler. Bu özellik aktif hale geldiğinde ekranda yandan esen rüzgar uyarı lambası çıkarak sürücüye ekstra bilgilendirme yapılır. Rüzgar dindiğinde ve tehlike geçtiğinde ekranda çıkan ikaz ışığı artık görülmeyecektir.


20- Renault Master Hararet Lambası Anlamı

Büyük hacimli motora sahip araçların motoru otomobillere nazaran daha fazla ısınabilmekte ve daha çok soğutulma ihtiyacı hissetmektedir. Soğutma sistemi içerisinde yer alan devir daim pompası, radyatör, tam müşürü ve pervanesi, soğutma suyu ve genleşme kabı gibi elemanlarda herhangi bir olumsuzluk gerçekleştiğinde motor aşırı ısınır ve ekranda motor hararet ışığı yanar. Hararet lambası yanan araçla aracı kullanmaya devam etmek üst kapak contası yanması gibi ciddi arızalara neden olur.

Hareket halindeyken hararet ışığı yandığı gösterge ekranda görülmüş ise araç hemen durdurulmalı ve hazneden soğutma sıvısı ölçülmelidir. Eksiklik görünüyor ise uygun soğutma sıvısı eklenerek tamamlanması gerekiyor. Bu arada fan, radyatör ve diğer sistem parçaları gözle kontrol edilerek arızayı tespit etmeye çalışmak gerekiyor.


21- Reno Master Hız Aşımı İkaz Işığı Anlamı

Master ticari araç kullanıcısı belli bir hız sınırının üzerine çıkmak istemiyor ve güvenlik adına rahat bir sürüş sağlamak istiyor ise hız limitleyici özelliğini kullanarak bu isteğini gerçekleştirebilir. Hız sınırlandırma özelliğini istenilen hız biriminde ve seviyesinde ayarlayan sürücü eğer belirlenen hız seviyesini aşıyorsa gösterge ekranında hız aşımı ikaz sembolü yanar.


22- Renault Master Ön Yolcu Airbag Kapalı Sembolü Anlamı

Sürücünün yanı sıra ön yolcu içinde hava yastıkları Master ticari araçların birçoğunda standart donanım olarak yer almaya başlamıştır. Yüksek modelli Renault Master araçların ön yolcu airbag sistemi manuel olarak kapatılabiliyor ve ekranda ön yolcu airbag özelliğinin çalışmadığını gösteren ön yolcu airbag (OFF) kapalı işareti çıkıyor. Kullanıcı ön yolcu hava yastıklarına tekrar aktif ettiğinde göstergedeki işaret başka hiçbir işleme gerek kalmadan kayboluyoruz.


23- Renault Master Ön Sis Farları Açık İşareti Anlamı

Sisli havalarda aracın önünde ilerleyen trafiği görmek zorlaşabilir. Yoğun ışık huzmesi oluşturan ön sis farları devreye alındığında gösterge panelinde ön sis farları açık ikaz işareti görülür. Bu farlar yoğun ışık saçtığı için sisli hava dışında kullanılması durumunda diğer sürücüleri rahatsız etmektedir. Sisli hava dağılıp hava koşulları normale döndüğünde sürücü ön sis farlarını kapatmalı ve gösterge ekranında ön sis farları sembolü olmadığını görmesi gerekmektedir.


24- Renault Master Hız Sabitleyici Sembolü Anlamı

Şehir dışı yolculuklarda uzun süre araç kullanmak sürücünün gaz pedalına basması sonucu yorgunluk oluşturabiliyor. Gaza dokunmadan aracı ilerletmeye yarayan hız sabitleyici özelliği sayesinde araç hiçbir müdahaleye gerek kalmadan ilerleyebilmektedir. Cruise Control olarak da bilinen hız sabitleyici aktif iken gösterge panelinde hız sabitleyici sembolü görülecektir. Sürücü tarafından Cruise Control devre dışı bırakıldığında ya da fren pedalına basıldığında sistem otomatik olarak devre dışı kalacak ve ikaz işareti ekrandan silinecektir.


25- Reno Master Şerit Takip İkaz Lambası Anlamı

Uzun süre araç kullanmak yoldaki levha ve işaretleri bazen algılamakta zorluk çekmeye neden olabilir. Yollardaki şerit çizgisi nizami bir şekilde kullanılmalı ve bu çizgilerin anlamlarına dikkat edilmelidir. Araç sürücüsünün istemsiz olarak şerit dışına çıkması durumunda motor kontrol ünitesi sensörlerle bu durumu tespit eder ve aracı şeride yönlendirerek sürücüyü uyarır. Bu işlem gerçekleşirken gösterge panelinde şerit takip ikaz ışığı çıkarak ekstra bilgilendirme yapılıyor. Araç şeridine döndüğünde ekran panelindeki uyarı ışığı görülmeyecektir.


26- Renault Master Start/Stop Aktif Işığı Anlamı

Yakıt tasarrufunu ve şanzıman ömrünü uzatmayı hedefleyen bir özellik olan start/stop aktif edilirse gösterge ekranında Start/Stop etkin ışığı yanar. Sürücü sistemi devre dışı bırakana kadar araç çalıştığı sürece bu uyarı sembolü ekranda görülmeye devam eder.


27- Renault Master Vites Arttır/Azalt İkaz Lambası Anlamı

Vitesi uygun seviyede ayarlamak hem motorun uzun ömürlü olmasını hem de yakıtın az kullanılmasına sağlıyor. Renault Master ticari araçların yüksek modelli olan tiplerinde sürücüyü devirli araba kullanması için uyaran vites arttır/vites düşür işareti çıkıyor. Master model araç devrini alıp vitesin artması gerektiğinde yukarı ok, devir düşük vitesin aşağı kademeye çekilmesi gerektiği durumlarda da aşağı ok işareti ile sürücüye bilgilendirme yapılarak etkin bir kullanım sağlanmak amaçlanmıştır.


28- Renault Master AdBlue Lambası Anlamı

Motorinin içerindeki zararlı gazların motora ve çevreye verdiği zararı azaltmak için dizel araçlarda adblue katkı maddesi kullanmaktadır. Yakıt deposundan ayır bir depoya sahip AdBlue, bitmeye yaklaşınca sensör ikaz verir ve gösterge ekranında AdBlue lambası yanar. Adblue katkı maddesi bittiğinde motor çalışamayacağı için bu uyarı işareti görüldüğünde gerekli takviye yapılmalıdır. Adblue seviyesi arttırıldığında ekran panelindeki AdBlue ışığı kendiliğinden sensör arızası yoksa kaybolacaktır.

Renault Master Görünüm
Renault Master Görünüm

Kaynak: reelbilgi.com

Yorum yapın

error: Bu siteden içerik kopyalamak yasaktır.